• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Святкування Дня української писемності та мови

Святкування Дня української писемності та мови

2019-11-11

9 листопада— День української писемності та мови. Це державне свято було встановлено 6 листопада 1997 року Указом Президента України. В Указі було зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».

Мова – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура.

11 листопада в Малютянської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

Ще зранку в навчальному закладі панувала атмосфера національної єдності, оскільки учні та педагоги були одягнуті у вишиванки.

Стіни школи були прикрашені дитячими малюнками на тему: «Мова моя калинова». Ми дякуємо всім учням за активну участь у цьому конкурсі.

Бібліотекар школи Казачук І.В. презентувала для учнів книжкову виставку. Школярі мали змогу погортати цікаві книги про безмежну силу слова.

У спортивній залі відбувся літературно-музичний захід «Всіх нас єднає рідна мова». Учні 7 класу виконали пісню «Мова єднання». П’ятикласниці заспівали пісню «Україночка». А завершальним патріотичним акордом був танцювальний флешмоб учнів 6 класу під пісню «Батьківська мова».

Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги.

Кiлькiсть переглядiв: 451

Коментарi