• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародна науково-практична конференція «Освітньо-виховні та патріотичні традиції українського козацтва у контексті слов’янських і загальноєвропейських цивілізаційних процесів»

Міжнародна науково-практична конференція «Освітньо-виховні та патріотичні традиції українського козацтва у контексті слов’янських і загальноєвропейських цивілізаційних процесів»

2019-03-01

Міжнародна науково-практична конференція

«Освітньо-виховні та патріотичні традиції українського козацтва у контексті слов’янських і загальноєвропейських цивілізаційних процесів»

28 лютого та 01 березня 2019року відбулася Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Освітньо-виховні та патріотичні традиції українського козацтва у контексті слов’янських і загальноєвропейських цивілізаційних процесів».

Києво-Святошинський район взяв активну участь у роботі даної конференції.

Перший день конференції мав теоретичний характер, який проходив у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна».

Учасників конференції привітав Президент університету, доктор технічних наук, професор, академік НАПН України Таланчук Петро Михайлович.

Основними напрямками конференції були:

1. Український патріотизм як найпотужніший чинник єдності та консолідації нашого суспільства.

2. Героїко-патріотичне та ідейно-духовне виховання молоді на козацько-лицарських традиціях українського народу.

3. Козацька доба в історії України та Європи.

4. Сучасні технології практичної реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей і молоді України.

Другий день - мав практичний характер, який складався із двох частин. У першій частині учасники конференції відвідали ДНЗ «Намистинка» (ясла-садок) комбінованого типу Вишнівської міської ради Києво-Святошинського району Київської області та Малютянську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів Києво-Святошинської районної державної адміністрації в Києвській області.

Під час практичного семінару в Малютянській школі учасники семінару мали змоги переглянути фрагменти уроків із використанням козацької тематики, а саме: вчителя початкових класів (1 клас) Заїки Надії Іванівни. Вона показала ранкову зустріч ( тема тижня – Українські козаки, тема дня – побут козаків

Головко Світлана Леонідівна, вчитель початкових класів( 3 клас) показала фрагмент уроку літературне читання, позакласне читання – «Славетні українці»

Наумченко Марина Миколаївна- вчитель англійської мови – фрагмент уроку в 5-му класі по темі «Ознайомлення з новими лексичними одиницями»

Казачук Ірина Віталіївна – учитель української мови та літератури, показала фрагмент інтегрованого уроку української мови та інформатики в 6 класі по темі: «Пасивна лексика. Історизми, архаїзми»;

Вовк Микола Володимирович підготував міждисциплінарний проект «Виготовлення козацької зброї», який включає в собі уроки зарубіжної літератури, історії, образотворчого мистецтва та трудового навчання» .

Кисіль Оксана Костянтинівна – вчитель математика показала фрагмент уроку в 9 класі з геометрії по темі «Краса та гармонія українських орнаментів»

Учасники конференції мали змогу познайомилися з авторською програмою вчителя історії Клименко Тетяни Василівни «Лицарство-козацьке» для учнів 7-го класу та авторською виховною програмою директора школи Бондар Людмили Іванівни «Виховуємо українського патріота».

Харламова Юлія Володимирівна, педагог організатор школи презентувала досвід роботи учнівського самоврядування у формі «Козацька республіка» і на завершення учні школи подарували музичне вітання.

На завершенні семінару учасники мали змогу провести обговорення та прийняття рішення по основним питанням дводенної конференції.

Кiлькiсть переглядiв: 325

Коментарi